Acompanyant el teu creixement des de 1927
Acompanyant el teu creixement des de 1927 

 

L'escola Nostra Senyora del Carme es va fundar l’any 1927, fruit de la labor educativa de la seva fundadora, la senyora Elena Girol.  Al primer any va estar ubicada al carrer Vallespir.  S'inicià com a escola unitària en la pròpia casa on Donya Elena tenia la vivenda.

La idea original era ser un centre educatiu per a nenes,  ja que per aquella època no existien les escoles privades mixtes.  L'alumnat el formaven nenes petites i adults que, un cop acabada la jornada laboral, assistien a les classes nocturnes.

L'any 1928 l'escola adquirí l'actual edifici de Primària (entre els carrers de Elena Girol i Avinguda de Madrid). L'edifici el compartien l'escola i durant un temps també la vivenda.

Superats els anys de la Guerra Civil comença el veritable impuls del Centre. Poc a poc l’escola creix en alumnat i fama. S’amplien les aules i els espais destinats a escola.

La tasca educativa portada a terme per Donya Elena és important en el Districte de Sants i ens trobem aleshores en una època on la majoria de noies han passat per l’escola com alumnes.

L'any 1970 amb la nova Llei d'Educació, l'escola passa a ser mixta. El 1982 s’amplien els espais obrint el Parvulari al carrer Vallespir. En aquells moments porta  la Direcció Elena Boné,  filla de la fundadora, que és la verdadera impulsora del nou caire educatiu que agafarà el Centre, adaptant-se a totes les reformes, superant tots els inconvenients i lluitant  per aconseguir el que és avui la nostra escola, un Col·legi  amb una línia educativa clara, oberta als nous temps i que mira cap al futur amb il·lusió i esperança.

Avinguda Madrid 214

Carrer Vallespir 79

Barcelona

 

escoladelcarme@hotmail.com

 

93 339 62 77